Plåsterboll

En lek som kanske inte är så vanlig, men som är en jättebra variant till vanlig Killerball är plåsterboll. Det går till så att man utser en eller flera personer som är jägare. Dessa ska nu försöka att träffa de övriga deltagarna med mjuka bollar. Man kan spela med en eller med flera bollar. Om man använder fler bollar blir det lättare för jägarna och leken kommer att ta slut snabbare.

Om en person blir träffad av en boll måste han eller hon sätta sin ena hand på det ställe där han eller hon blev träffad, som ett plåster över en skada. Man kan inte bli träffad i huvudet, och även händerna från handlederna och nedåt är fria zoner. Om till exempel en deltagare skulle bli träffad på benet måste den alltså i fortsättningen springa runt med ena handen på benet. Nästa gång deltagaren blir träffad måste den sätta andra handen över den nya “skadan”. Om man ha otur med placeringen av “plåstren” kan det nu bli mycket svårt att springa.

Den tredje gången en deltagare blir träffad har den inga fria händer kvar, utan får då också bli tagare. Leken spelas till det bara finns en deltagare kvar som inte är tagare, och den deltagaren har då vunnit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *