Kondition och styrka

I ämnet idrott och hälsa ingår det att träna kondition och styrka. Detta kan göras på många olika sätt, kondition tränar man till exempel genom många av de lekar som är vanliga att leka på idrottslektionerna. Men man kan också göra en klassisk stationsträning. Detta brukar gå till så att man från början sätter upp ett antal olika stationer. Dessa stationer kan bestå av många olika saker, men det gemensamma är att de ska träna kondition eller styrka. Några exempel kan vara en station där man ska göra sit ups, någon med armhävningar eller att springa med höga knän.

Ett annat exempel på en station som verkligen tränar konditionen är att lägga fram en tjockmatta på golvet. När övningen startar ska man ställa sig på mattan och springa med hög knän. Detta tränar både kondition och ben och sätesmuskler.

När stationerna är iordningställda startar man musik, och så länge som musiken är igång pågår övningarna, ofta i någon minut. När musiken sedan stannar förflyttar sig deltagarna till nästa station. Man brukar fortsätta på detta sätt tills alla har hunnit utföra alla stationer, och sedan ta en paus, innan man fortsätter ett varv till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *